25 Eylül 2010 Cumartesi

DEJA-VU

BÖLÜM 2
   Mert okulun yolunu yarılamıştı ki.Yine aynı şey oldu.İçinden isyan ediyordu.Ama bu garipti.Bu görüntüler çok ama çok netti.Hayret vericiydi aslında.Okul yolunda gidiyor.Sonra içinden sanırım bu 15-20 dakika sonrası dedi.Saatine baktı evet metroda baktığından 30 dakika ilerideydi.Sanırım 10-15 yürüdüm.Biraz ürpermişti.Birazdan ne olacaktı düşünmeye başladı.Sonra bir tuhaflığı fark etti.Yol bomboştu.Bir tane dahi araba yoktu.İleriye baktı.Karşıdan gelen sadece bir araba görünce içindeki küçücük ürperme volkan olmuştu.Artık ter basmaya başlamıştı.Ne oluyordu anlayamadı.Araba yanından geçerken başını çevirdi ki.Terlemesine neden olan o sahneyi gördü sürücü ona öyle bir bakmıştı ki.Sanki onun neyi gördüğünü biliyordu.Gülümsemişti.Sürücü ona basit bir tebessüm atmıştı.Tamamen afallamış şekilde yoluna devam ediyordu birazdan o ışığı gördü.Ve birden karardı etraf.Gözlerini açtığında yolun ortasında sadece durmuştu.Ellerini cebine atmıştı.Bu sefer onlar kalkmamıştı.Ve bir ilk olmuştu.Deja-vusunda ki bir insan ona tepki vermişti.Bu apaçık ortadaydı.Terlemişmiyim diye elini alnına götürdü ama her şey yolundaydı.Her şey farklılaşmıştı sanki.20 dakika önceki deja-vusundan tamamen farklı tepkiler veriyordu.Daha doğrusu son bir yıl olmak üzereydi.9. ayın 10 deja-vusundan farklıydı bu.Kesinlikle ya birşeyler ters gidiyor yada yoluna giriyordu.Bütün bunları düşünürken yoluna devam etti.

   10 dakika olmamıştı ki.Yine yol bomboş ve tek o arabayı uzaktan yaklaşmaya başladığını gördü.Sakin olmalıyım diyerek içinden kendini kontrol altına almıştı.Yürüyordu ve araba artık onu geçmişti.Başını çevirmedi.Sırf bu olayın onu daha çok etkilemesinden korktuğu içindi.Ama biliyordu ki çevirdiğinde sürücü ona bakıp tebessümünü eksik bırakmamıştı.Adı gibi emin halde okula yol almaya devam etti.

   Mert okuldan eve geldiğinde hemen odasına çekildi.Ne tek bir lokma yemek ne de bir bardak dahi su.Odasından çıkardığı o defteri hemen aldı.Deja-vu defteri üzerinde tekrar ve olayları birazcık yorumlarsa bir açıklama bulabilirdi.Öyle umuyordu.Yaptığı her hareketi dikkatlice tekrar ediyor.Üstünde 1-2 kez durmadan diğer hareketini yapmıyordu.Hata yapmak istemiyordu.Artık daha da korkutucu 1 hal almaya başlamak üzereydi.Sonra bak kaç deja-vu gördüğünü saydı.9 ayda 10 tane diye köşeye not aldı.10. ay için farklıydı.10. ay içindeydi ve son 1 haftası kalmıştı.Ama bu ay içinde toplam 8 deja-vu görmüştü. 18 deja-vu hala hayattaydı ve ona tepki vermeye başlamıştı.Yoksa ona öylemi geliyordu? Bu sorunun cevabını merak etmeye başlamıştı. Bugün metrodaki deja-vusundan sonraki aklındaydı.Metrodaki yazarken her şey basitti.Eskileri gibi demişti.Terledim kollarım kalkmıştı yerine eskileri gibi dedi.Sıra metrodakinden sonrasına geldi.

   Mert biraz düşündü.Arabayı hatırladı plakası hariç ve modeli hariç her şey aklına kazınmıştı.Araba kırmızı renkteydi.Ne kadar garip bir erkek için dedi.Ve sonra durdu.O erkek değildi.Bir bayandı dedi.Hepsini kendi kendine düşünen Mert kafayı mı sıyırıyor.Anlayamamıştı.En iyisi bir şeyler atıştırıp devam etmekti.Kararını vermişti.Kapıya yürüdü ve yine aynı şey.1 deja-vu daha 19. olan bu deja-vu biraz daha farklıydı.Sadece sakinleşti ve bekleşti.Görüntüler gelmeye başlamıştı.

  2.BÖLÜM SONU 
  Yazan:Hakan Karaelma

Hiç yorum yok: